Cocktailkonkurrence i Frankrig – del 1

Bag om Baren var som bekendt med formanden for Dansk Bartenderlaug og de to danske finalister fra hhv. Downstairs Clemens i Århus og Mash i Bredgade i Caen, Frankrig til den internationale finale i Calvados cocktailkonkurrencen 2016. 

Som den tidligere bartender man vel er, så var tiden knap for at nå i lufthavnen til den aftalte tid inden afgangen til Frankrig søndag morgen d. 20. marts. Dog var selveste formanden også kommet sent afsted og de eneste to, som nåede lufthavnen til tiden var de to bartendere fra Downstairs Clemens i Århus. Ja, de to som skulle rejse længst var de to, som mødte op til tiden. Kristoffer Geer som var dansk repræsentant i junior konkurrencen og hans chef, og barejer, Magnus Haman.

DSC_0153 (1) (Magnus til højre og junior deltageren Kristoffer til højre?

Den københavnske bartender og finalist i senior konkurrencen, Christopher Lee Dahm, nåede ikke i lufthavnen og tog turen på egen hånd søndag aften. Årsagen kan vist til dels placeres på en barcrawl som fandt sted lørdag aften og involverede de to århusianske deltagere samt Michael Olsson 😉

Ved ankomst i Paris blev bartenderne fra de 15-17 forskellige deltagende lande kørt til området i Caen, som er kendt for sin Calvados produktion. Det var meget tydeligt under turen, at det var søndag og bussen var fyldt med bartendere 😀

DSC_0152  (Æblegården hvor Christian Drouin beskæftiger 14 ansatte)

Anyways, destilleriet og “æblegården” for calvadosmærket Christian Drouin var sådan ca. så fransk, som det overhovedet bliver med gamle bygninger beliggende i en fredfyldt lille dal omgivet af grønne områder. Christian Drouin producerer ca. 160.000 fl. årligt. På bedste franske overskudsagtige facon forklarer hr. Drouin med overlegen fransk accent på engelsk “we sell about 3-4% of the total calvados sales out of France, but we make around 10% of the total revenue….”

DSC_0174 (1) (2. og 3. genereatin hos Christian Drouin på hver side og Magnus + Kristoffer i midten)

Efter rundvisningen var der arrangeret en lille smagning, hvor hr. Drouin virkeligt skruede op for charmen med årgangs calvados ældre end mange af de deltagende bartendere. Bl.a. en calvados fra 1970, som senere på turen blev overgået af en årgang 1962. Sødmen og den smoothness, som findes i ældre calvados er fantastisk og gør det til en ideel avec spiritus eller tunge cocktails såsom Old Fashion eller sazerac.

DSC_0163 (pot destilatet som cideren destilleres i)

* Calvados produceres ved at destillere æblecider. Hos Christian Drouni destilleres cideren to gange inden den lagres på fade, som kan være så forskellige som x sherry, port eller whisky fade.

Efter at have prøvet noget af det bedste Christian Drouin kunne byde på var det tid til at komme til hotellet i Caen, hvor alle bartenderne skulle overnatte under den 3 dages tur. Der var deltagere fra hele verden, bl.a. fra Rusland, Belgium, Estland, Norge, Sverige osv. Hvert land havde to deltagere med, en til hhv. junior og senior konkurrencen samt landets IBA formand og en journalist.

Aftenen bød på velkomst taler fra IDAC formanden (IDAC er foreningen for alle calvadosproducenterne i området), som i samarbejde med IBA (International Bartenders Association) stod for konkurrencen. Herefter var der velkomstmiddag på bedste franske manér med alt godt fra havet i form af fisk- og skaldyrsbuffet.

DSC_0152 (1) (DBL formanden og Christopher fra Mash)

Med middagen og formaliteterne overstået var der “fri leg” og natten var åben. Her måtte Bag om Barens pensionerede bartender og journalistiske repræsentant smide håndklædet i ringen. Der skete dog ting og sager og det kan afsløres, at Danmark var stærkt repræsenteret i aftenens festligheder 😉

Forsættelse følger og kan findes her på Bag om Baren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *