Cocktailkonkurrence i Frankrig – del 2

Bag om Baren var som bekendt med formanden for Dansk Bartenderlaug og de to danske finalister fra hhv. Downstairs Clemens i Århus og Mash i Bredgade i Caen, Frankrig til den internationale finale i Calvados cocktailkonkurrencen 2016. 

Efter en, for nogens vedkommende, lang og “hård” nat startede 2. dag af besøget i Normandiet til Calvadoskonkurrencen 2016 mandag morgen kl. 8.15 for juniorerne, som lagde ud med en skriftlig videnstest.

DSC_0180

Det næste punkt på dagsordenen var en masterclass for alle deltagere, formændende og journalisterne fra hvert land. En kort introduktion til spiritussen Calvados før den stod på blindsmagning. Først 4 forskellige glas med 4 forskellige spitusser: cognac, rom, armagnac og calvados. Umiddelbart lyder det måske ret nemt, men hermed udfordres læseren til at prøve det selv. Det er sværere end som så, særligt hvis man bruger agricole rom istedet for industrielle.

Herefter skulle 3 forskellige calvados typer smages og sættes i kategori, hvilket bestemt heller ikke var en nem udfordring, men meget lærerig masterclass!

DSC_0185

Over middag var det tid til det, som det hele handlede om nemlig konkurrencen!! Den foregik på et teater ikke langt fra hotellet. De første på scenen var juniorerne. Kristoffer stillede op med “The Bastards Woman” som indeholdte calvados, ferdinands, benedictine, hjemmelavet kanelsirup og stikkelsbærjuice.

DSC_0226   DSC_0273

Umiddelbart efter juniorerne var det tid til det underholdende indslag, som var journalistkonkurrencen, hvor hver journalist fra de deltagende lande havde forberedt en cocktail, som skulle laves og præsenteres. For en pensioneret bartender som undertegnede var det lidt af en udfordring, som vist nok blev klaret til udmærkelse 🙂

DSC_0294   DSC_0300

Nu var tiden kommet til seniorerne, hvor Christopher Lee Dam, som normalt er bag baren på Mash i Bredgade præsenterede sin “After the Fire”. Hjemmelavet champagnesirup, calvados, granatæble likør og citron som til slut blev zestet med absint og garneret med tørret æble.

DSC_0159

Selve konkurrencen forløb smertefrit og på trods af, at der skulle mere end 40 bartendere igennem tog det ikke alt for mange timer at komme i mål.

Det blev desværre ikke til nogle medaljer til den danske garnison i nogen af kategorierne. Vinderne blev Rusland i junior konkurrencen, Estland i senior og Belgium i journalist delen.

DSC_0315

Med vinderne på plads var tiden inde til middagen, som fandt sted i en gammel kirke og satte de perfekte rammer for middelaldertemaet hele aftenen.

DSC_0153

Bag om Baren siger tak for en lærerig og spændende tur til Dansk Bartenderlaug, IDAC og IBA. Det var en fornøjelse at være med på sidelinien og få nye bekendtskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *