Richland Rum

Denne nye rom på det europæiske marked kan kalde sig for ”Pure Single Estate Rum”. Det betyder, at alt produktion foregår på destilleriet, lige fra dyrkningen af sukkerrør til aftapning på flaske. Dette ”fænomen” er en ret stor sjældenhed i rom industrien og findes reelt set kun enkelte andre steder i verden (Martinique og St. Nicholas Abbey i blandt).

sign

Erik og Karin Vonk startede Vennebroeck farmen tilbage i slut 90’erne, efter at Erik var rejst dertil pga. sit arbejde i Holland. Han var fascineret at området tidligere historie med sukkerrørsfremstilling og havde en idé om at genskabe den gamle tradition. I 2011 flyttede de destilleriet ind til byen Richland, hvor den siden har fungeret og solgt rom under navnet Richland Rum.

1-pano_distillery_front   Deres rum er baseret på virgin sugar cane honey eller sirup, som er lavet på den friske sukkerrørsjuice og ikke på melasse. Fermenteringen sker under kontrollerede forhold over en længere periode, for at opbygge den smagsprofil der kendetegner Richland.

caneandknife

Siruppen gør at de kan destillere året rundt, modsat f.eks. Martenique, der kun destillerer et par måneder om året, da der bruges frisk rørsukkerjuice til fremstillingen.

Destilleringen foregår på 2 stk. 1000 liters pot still kedler, der er bygget i Portugal. Kedlerne er manuelt drevet af Richlands Master Distiller Jay McCain, som via smag og temperatur sorterer hoved, hjerte og hale fra hinanden for at opnå det endelige resultat.

sugarcane_detail

Herefter lagres den på nye amerikanske egetræsfade, der er blevet toastet forinden. Brugen af nye fade gør, at rommen hurtig tager smag fra fadet, hvorfor den ikke kan lagres længere end 32-36 måneder, før den flaskes på 43% abv.

Alle aftapninger er nummererede enkeltfads aftapninger, hvorfor der vil være nuanceforskelle fra aftapning til aftapning.

Rommen er utrolig elegant og kompleks og kan næsten ikke sammenlignes med nogen andre, måske lige med undtagelse af St. Niccholas Abbey, da de bruger næsten samme fremstillingsgrundlag.

 

Af Gregers Grue Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *