Whisky og raw food diæt

For en uges tid siden afholdte Nikka Whisky sin ”Nikka Perfect Serve” cocktailkonkurrence. I den forbindelse var brand ambassadøren Stanislav Vadrna i Danmark for at dømme konkurencen og holde masterclass om Nikka og filosofien bag konkurrencen.

Bag om Baren fik et lille eksklusivt indblik i, hvordan man holder sig sund og går op i sit helbred, selvom ens arbejde bla. er at brande, snakke om og drikke alkohol

Stanislav Vadrna er brand ambassadør for den japanske Nikka Whisky, som har opnået stor anerkendelse bla. verdens whiskydrikkere. Nogle huske måske interviewet vi lavede med Marlene Lough, som er ambassadør for Bacardi – hvis ikke så læs det her.

En stor del af jobbet indebærer rejser. Stanislav rejser omkring 200 dage om året. Det er selvsagt hårdt både for kroppen, men også for hovedet, der konstant skal omstille sig til nye omgivelser og situationer samtidig med, at han selvfølgelig også savner sin familie derhjemme.

Hvis du kender Stanislav ved du, at han er en meget filosofisk fyr, som har en dyb forklaring på alt og en stor forkærlighed for japan og japansk bartending. Han går meget op i at leve sundt på trods af megen rejseaktivitet. Derfor er han nu begyndt på raw food diæten.

Kort fortalt går raw food diæten ud på, at langt størstedelen af ens energi indtag kommer fra ubehandlede/eller så lidt behandlede fødevarer som muligt. Stanislav nævner selv, at frugt og grøntsager fylder en stor del af hans måltider.

P1050857

På grund af et TRAVLT skema havde han ikke tid til det aftalte interview efter ”Nikka Perfect Serve” konkurrencen. Men Bag om Baren fik lov at se, hvordan han får sine grøntsager på farten.

På det lille hotelværelse på bordet ved siden af sengen står en lille ”bullet” blender. Stanislav forklarer, at den er med ham på alle hans rejser. Det er sådan han får størstedelen af sine grøntsager. Fra det lille køleskab finder han en bakke med brombær, ingefær, én banan og et salathoved.

P1050864

”This is it. It gives the nutritions and vitamins that I need.”

Han skyller sine grønsager og frugt under hannen på toilettet. Alle ingredienserne puttes i den lille blender og Stanislav tilsætter 200-250 ml. vand.

P1050873 Nu er det den lille blender tur til at gøre sit arbejde. Stanislav smider sig på sengen, hvor han har sat blenderen til. Han blender sin smoothie i ca. 60 sekunder inden han åbner, hælder to glas op og insistere på, at man skal smage energien og vitaminerne i blandingen.

Man kan mene om raw food trenden, hvad man vil, men imponerende og inspirerende er det på alle måder, at en mand med så megen rejseaktivitet og en jobbeskrivelse som den, Stanislav har, stadig tænker over at holde sig sund. Vi ved alle, hvor meget nemmere det er, at spise ude når man er et fremmed sted eller at snuppe en hurtig durum på vej hjem efter arbejdet.

P1050876

Bag om baren tager hvert fald hatten af, fordi han formår at kombinere sin aktive hverdag med sin tro og overbevisning omkring sundhed og livsstil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *