Cigar Factory i New Orleans

Bag om Baren var i juli til Tales of the cocktail i New Orleans. Udover flere lærerige seminarer, spændende mennesker, gode cocktails samt en anderledes og fantastisk madkultur bød turen også på flere besøg hos Cigar Factory i New Orleans. 

Mange kan hurtigt blive enige om, at en god rom eller whisky på ingen måde tager skade af at blive nydt sammen med en god cigar. Os selv der iblandt. Nu hvor vi alligevel var i New Orleans besøgte vi Cigar Factory, som ligger i bydelen French Quarter. Her produceres der omkring 50.000 cigarer om måneden og alligevel har man alt hvad man kan gøre for at efterkomme efterspørgslen. Fabrikken har ligget her i 16 år og er kendt som værende en af de mest produktive cigarfabrikker i USA. New Orleans har en lang historie, når det kommer til tobak. I slutningen af 1800-tallet var det en åben handelsport for import af tobak fra Cuba samt andre caribiske øer og producerede bl.a. kendte brands som ”El Trelles” og Jose Vega”.

IMG_3114

I det øjeblik man træder ind på fabrikken, som også fungerer som cigar lounge, mødes man af cubanske toner, der i kombination med den tunge, fyldige og søde cigarrøg får én til at føle, at man bevæger sig ind i en verden fuld af historie og traditioner omkring cigarrygning. Her sidder 10-15 mennesker og ruller cigarer med en præcision og korrekthed, som kun opnås gennem flere års erfaring. På trods af fokus på håndværket udstråler de alle en livsglæde og et overskud, som i den grad smitter af og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når en smårund solbrun cubaner sender dig et kæmpe stort hvidt smil, mens han pulser på den mest magtfulde cigar, man nogensinde har set.

Fabrikken emmer af intensitet og stolte traditioner. Disse medarbejdere er alle Master Makers eller Maestros, som vi kender det fra romverdenen. De er eksperter i cigar fremstilling og rulning med mange års erfaring. En maestro på Cigar Factory ruller mellem 150 og 200 cigarer på én dag.

IMG_3116

Cigar Factory producerer og distribuere cigarer til hele USA og resten af verden. Vil man afprøve deres håndværk bliver man vist ind i deres 10 kvadratmeter store humidor. Her har de et stort udvalg af cigarer i alle kategorier og prislejer og der er frit valg fra alle hylder. Samtidig er det også her de lagrer deres cigarer i 4 ugers tid inden de sætter logo på og shipper dem videre.

Desværre har de ikke lov til at udskænke alkohol, men det er der råd for. 15 meter længere nede af gaden ligger en restaurant, der ligesom alle andre steder intet har imod at servere dig et glas med procenter i. Dette kan du frit tage med på Cigar Factory. Med et glas rom i den ene hånd og en alt for stor cigar i den anden – er du nu i mål. Det er ikke svært at føle sig som en verdens mand, mens man sidder i 30 graders varme med udsigt over New Orleans gader og Mississippi River.

Cigar Factory er bestemt et besøg værd, hvis du kommer til New Orleans.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *