Bag om Baren var som bekendt med formanden for Dansk Bartenderlaug og de to danske finalister fra hhv. Downstairs Clemens i Århus og Mash i Bredgade i Caen, Frankrig til den internationale finale i Calvados cocktailkonkurrencen 2016.
Efter en, for nogens vedkommende, lang og “hård” nat startede 2. dag af besøget i Normandiet til Calvadoskonkurrencen 2016 mandag morgen kl. 8.15 for juniorerne, som lagde ud med en skriftlig videnstest.
Det næste punkt på dagsordenen var en masterclass for alle deltagere, formændende og journalisterne fra hvert land. En kort introduktion til spiritussen Calvados før den stod på blindsmagning. Først 4 forskellige glas med 4 forskellige spitusser: cognac, rom, armagnac og calvados. Umiddelbart lyder det måske ret nemt, men hermed udfordres læseren til at prøve det selv. Det er sværere end som så, særligt hvis man bruger agricole rom istedet for industrielle.
Herefter skulle 3 forskellige calvados typer smages og sættes i kategori, hvilket bestemt heller ikke var en nem udfordring, men meget lærerig masterclass!
Over middag var det tid til det, som det hele handlede om nemlig konkurrencen!! Den foregik på et teater ikke langt fra hotellet. De første på scenen var juniorerne. Kristoffer stillede op med “The Bastards Woman” som indeholdte calvados, ferdinands, benedictine, hjemmelavet kanelsirup og stikkelsbærjuice.
Umiddelbart efter juniorerne var det tid til det underholdende indslag, som var journalistkonkurrencen, hvor hver journalist fra de deltagende lande havde forberedt en cocktail, som skulle laves og præsenteres. For en pensioneret bartender som undertegnede var det lidt af en udfordring, som vist nok blev klaret til udmærkelse 🙂
Nu var tiden kommet til seniorerne, hvor Christopher Lee Dam, som normalt er bag baren på Mash i Bredgade præsenterede sin “After the Fire”. Hjemmelavet champagnesirup, calvados, granatæble likør og citron som til slut blev zestet med absint og garneret med tørret æble.
Selve konkurrencen forløb smertefrit og på trods af, at der skulle mere end 40 bartendere igennem tog det ikke alt for mange timer at komme i mål.
Det blev desværre ikke til nogle medaljer til den danske garnison i nogen af kategorierne. Vinderne blev Rusland i junior konkurrencen, Estland i senior og Belgium i journalist delen.
Med vinderne på plads var tiden inde til middagen, som fandt sted i en gammel kirke og satte de perfekte rammer for middelaldertemaet hele aftenen.
Bag om Baren siger tak for en lærerig og spændende tur til Dansk Bartenderlaug, IDAC og IBA. Det var en fornøjelse at være med på sidelinien og få nye bekendtskaber.