Den første lørdag i februar er også kendt som International Pisco Sour Day og fejres hvert år over hele verden, og selvfølgelig også i København.
Det betyder, at du hele ugen har mulighed for at besøge en række forskellige barer og restauranter, som kører pisco sour tema med gode priser og pisco sours i forskellige afskygninger. Er du f.eks. på Nørrebro kan du lægge vejen forbi Bar Next Door eller Oakroom og prøve den eksotiske sydamerikanske drink.
Du kan også få dig en pisco sour til maden på Madklubben på Vesterbro, Lo-Jo´s Social i midtbyen eller til bøffen på Mash restauranterne. Celcius Bar ved Istedgade byder også på friske pisco sours til de, som lægger vejen forbi. Restaurant Llama på Lille Kongensgade har endda på selve dagen, lørdag d. 4. februar en helt særligt pisco sour menu med forskellige pisco sours.
Pisco Sour Day er anerkendt af Peruvianske regering, som den dag hvor peruvianerne kan fejre deres national drink – Pisco Sour.
Cocktailen er en frisk let syrlig cocktail, som blev opfundet omkring 1920érne i byen Lima i Peru. Den laves på pisco Barsol, som er en sydamerikansk drue spiritus destilleret efter den traditionelle metode i small batch via pot destillat. Derudover indeholder cocktailen frisk limejuice, sukkersirup, æggehvide og bitters. En dejlig forfriskende cocktail.
Spiritussen pisco blev opfundet af de spanske nybyggere i Sydamerika i 1600-tallet, så det er altså en spiritus med en lang og rig historie bag sig.
Barer: Oakroom, Madklubben Vesterbro, Lo-Jo´s Social, Celcius Bar, Bar Next Door, Mash restauranterne, Llama Restaurant & Bar
Dato: Mandag d. 30. Januar – lørdag d. 4. februar
Sådan så det ud til pisco sour dag sidste år!