Top 10 over de mest solgte klassiske cocktails i København

Vi ser med jævne mellemrum lister fra fx www.drinksint.com, over de 50 mest solgte cocktails i verden eller mest solgte produkt, brand osv. Den københavnske cocktailscene har et meget højt niveau, og der bliver også lagt mærke til vores lille scene internationalt. Derfor bestemte vi os for at undersøge, hvor vidt de mest efterspurgte cocktails på verdensplan er de samme, som de mest efterspurgte cocktails i København.

De fleste har nok en idé om, hvilke der topper listen. Men vi ville have fakta på bordet. Derfor har vi lavet en rundspørge blandt mere end 20 cocktailbarer i København, som dækker alt lige fra klassiske cocktailbarer til Hotelbarer og restaurantbarer for at finde top 10 over de mest solgte klassiske cocktails i København.

Kriterierne har været, at der skal være tale om klassiske, herunder både gamle og moderne, cocktails. Desuden måtte de ikke være listet i barens menukort, fordi det vil give et misvisende billede af, hvad gæsterne rent faktisk efterspørger.

Lad os med retningslinjerne linet op komme til sagen. Vi starter selvfølgelig gennemgangen fra bunden;

10) Daiquiri

Skærmbillede 2015-08-21 kl. 14.34.44

Tænk at 3 ingredienser kan smage så fantastisk; rom, lime og sukker. Københavns bargæster må være enige eftersom denne cocktail er på 10. pladsen over mest solgte klassiske cocktails i København. Metode: tag 3-4 jordbær smid dem i ansigtet på gæsten, som bestilte en Strawberry Daiquiri, herefter blander du rom, lime og sukker og shaker – klar til servering.

*No. 7 hos drinks International

9) Tommy´s Margarita

Den ideelle cocktail til sådan en lille størrelse, som endnu ikke selv er klar over, at hun rent faktisk godt kan lide tequila. Forklar hende at tequila findes i flere afskygninger og kvaliteter. De fleste af os har haft dårlige oplevelser medtvivlsom tequila i vores ungdom. Derefter, drik hende fuld!

*Ikke på listen hos Drinks International

8) Negroni

Negroni

Gin, campari og vermouth rørt over is med et twist af appelsin er opskriften på den 8. mest efterspurgte og solgte klassiske cocktail i København. En bartenders favorit, måske fordi den er så nem og simpel at lave, men alligevel velsmagende og læskende på den der lidt bitre-søde-agtige måde.

*No. 2 hos Drinks International

7)  Tom Collins

Tom Collins ender på 7. pladsen over Københavnernes favoritter. En af de mere forfriskende cocktails på listen, som kan nydes af enhver.

*No. 26 hos Drinks International

6) White Russian

6. pladsen er den dimentralle modsætning til ”Skinny bitch”. Fløde kan som bekendt redde alt, og i kombination med kaffelikør og vodka kan det også rede aftenen, både når det kommer til promillen og kalorieindtaget.

*Ikke på listen hos Drinks International

5)  Bloody Marry

På 5. pladsen finder vi en all time favorit – Bloody Marry! En drink, som gør det muligt for dig diskret at bearbejde dine tømmermænd under brunchen med mormor eller give dig en idé om, hvad speltmødrene på Østerbro føler, når de drikker deres øko-glutenfri-organiske grønsags smoothie. Meen mon ikke den her og sjovere, der er nemlig smidt et sundt skud vodka i tomatjuicen krydret med tabasco, sellerisalt, peber, døde grævlinger og hvad bartenderen nu ellers ynder at krydre sin Bloody Marry med. De københavnske bargængere er i alle tilfælde vilde med det, hvilket sikrer denne cocktail en 5. plads.

*No. 13 hos Drinks International

4)  Dark`N`Stormy

Skærmbillede 2015-08-21 kl. 14.28.16

Bermudas national drink som blev skabt i en smuk symbiose af gingerbeer, som de britiske kolonisterne medbragte, og Gosling´s Black Seal Rum skabt af Gosling´s familien. Smid en skive lime i og vupti, en drink der er enhver langskægget hue beklædt hipster værdig! Eller til prinsessen, som har en mere kradsbørstig side.

*No. 11 hos Drinks International

3)  Manhattan

På 3. pladsen finder vi en klassiker med rye whisky, vermouth, marachino likør og bitters. På trods af gran voksne mænd indimellem rynker på næsen af ”det feminine” glas, som den serveres i, så er det en bastant cocktail, der har affødt flere andre klassiske tunge cocktails.

*No. 4 hos Drinks International

2)  Whiskey Sour

Denne cocktail kommer ind på en sikker 2. plads på listen. Faktisk var det den eneste drink, som gav blot en smule kamp til vinderen. Endnu en klassiker som kan spores et stykke tilbage i tiden, whiskey, citron, sukker, bitters og æggehvide; ”if it aint broke, then dont try to fix it” – og det virker!

*No. 10 hos Drinks International

Skærmbillede 2015-08-21 kl. 14.20.07

1)  Old Fashion – en sikker vinder! Langt over halvdelen af de adspurgte barer har denne klassiker som den mest solgte cocktail. Og hvorfor ikke – den er vel nærmest symbolet på den fantastiske renæssance cocktailkulturen har oplevet. De fleste barer siger, at gæsten har en forventning om enten bourbon eller rye som basisspiritus. Men en del af det smukke ved drinken er jo, at den egentligt kan laves på hvilken som helst spiritus. Anyway så har vi her en klar vinder og dermed Københavns mest efterspurgte og solgte klassiske cocktail!

*No. 1 hos drinks International

Således ser top 10 over de mest solgte klassiske cocktails i København ud. Dette er ikke et endegyldigt facit og det betyder ikke, at rækkefølgen ser sådan ud for alle barer i København. Dette er blot den akkumulerede optælling lavet på baggrund af vore research blandt barene.

Ud over de nævnte på listen, blev der selvfølgelig også nævnt andre cocktails, som ikke klarede sig på listen. Disse ”bobler” ses her i vilkårlig rækkefølge;

Espresso Martini

Sazerac

Gin gin Mule

Southside

Clover Club

Old Vermouth

Bees Knees

Caipirinha

Gin Fizz

Moscow Mule

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *